Какво следва след среднощната акция и задържането на бизнесмена Велико Желев

0

Н а задържания снощи бизнесмен Велико Желев все още не са повдигани обвинения, каза за БТА адвокатът му Менко Менков. Той посочи, че изпълнителният директор на „Хидрострой“ е в ареста за 24 часа, след акцията в офисите на фирма снощи.

Действията на полицията продължиха почти до полунощ. По случая е образувана преписка в Първо Районно управление в столицата по сигнал за принуда.

Претърсиха офиси в София и имот във Варна на известен бизнесмен

Очаква се по-късно днес материалите да бъдат докладвани в Районната прокуратура в София и да бъде взето решение дали и какво обвинение да бъде повдигнато а Желев, както и дали да бъде освободен от ареста.

Припомняме, че подозренията спрямо Желев са, че е упражнил насилие върху негов служител и го е накарал да подпише документи с невярно съдържание.

Велико Желев е бивш шеф на Агенция „Пътна инфраструктура”. В момента е председател съвета на директорите на фирма „Хидрострой”, която получи поръчката за 360 млн. лева за строежа на тунела под Шипка. Фирмата, която е основана през 1962 г., се занимава основно с асфалтиране на пътища, ремонти и зимно поддържане. Консорциум от фирми, начело с „Хидрострой”, пое изпълнението на проекта за Северната скоростна тангента. А преди около седмица служебният регионален министър Иван Шишков направи проверка на този обект, като бяха взети проби от асфалта. По-късно Шишков каза, че липсва една трета от асфалта, който е по проект.

Източник: vesti.bg