Какво е това? Причудливо превозно средство шокира столичани

0

С транно превозно средство изненада жителите на София. С малки размери и причудлива форма, малкият автомобил всява смут и любопитство сред участниците в движението по столичните улици. 

Интересното превозно средство бе снимано и споделено във фейсбук групата „Забелязано в София“. 

Автор на снимката е Симеон Иванов, който я предостави на Vesti.bg.

Част от потребители на социалните мрежи са категорични, че голям проблем на това превозно средство е размерът му, тъй като е трудно забележимо сред останалите автомобили. Други пък го харесват заради неговата екологичност. 

Какво е превозното средство? Всъщност това е веломобил. 

Веломобилът е превозно средство, задвижвано от хора с подобрена аеродинамичност и защита от атмосферни влияния и пътни инциденти, пише Medium.com.

Веломобилът е превозно средство, задвижвано от хора, сродно на велосипеда. Подходящ за ежедневна употреба, изграден с корпус/обвивка, който осигурява комфорт, защита от атмосферни влияния и място за багаж.

И като такива са екологично чисти и безвредни за околната среда.

Благодарение на аеродинамично оформената каросерия, с веломобил можете да постигнете прилична скорост с малко усилия (30–50 км/ч по равен път).

Веломобилите са много подходящи като превозни средства за пътуване до работното място, за пазаруване, също така са добър начин да изчистите ума си, докато предприемате обиколка или пътешествие с приятелите си, до морето или планината по време на отпуска.

Източник: vesti.bg