Каква е ситуацията по граничните пунктове

1

И нтензивен трафик на ГКПП „Русе“ и ГКПП „Кардам“ на границата с Румъния за товарни автомобили на изход отчитат от Главната дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП).

Нормален е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Сърбия, Турция и Република Северна Македония.

Засилени мерки за сигурност в цялата страна по Великден

Към Гърция през съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/“Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия.

В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Във връзка с предстоящите официални празници, пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, информират от ГДГП. 

„Пътна полиция“ с важна информация за пътуващите по Великден

Интензивно е движението на ГКПП „Русе“  и ГКПП „Кардам“  за товарни автомобили на изход.

През празничните дни се очаква повишаване и на трафика на леки автомобили, уточняват от ГДГП.  Оттам добавят, че до 20 април се извършва монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП „Видин“ при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч., уточняват още от „Гранична полиция“. 

Източник: vesti.bg