Йордан Петков: Групата е тежка, надявам се да излезем от нея

Селекционераът на юношеския национален отбор България до 19 години Йордан Петков заяви след равенството на тима с Шотландия (0:0), че е горд с играчите си.

Ние винаги излизаме за победа. Срещнаха се два много добри отбора. Бяхме ги разузнали достатъчно добре. Аз съм горд с момчетата, раздадоха са докрай. Имаше лека умора в тях, но съм доволен от тях, че дадоха всичко от себе си. Това е един много добър наш отбор„, коментира специалистът.

Надявам се в събота с малко късмет да победим Сърбия, които също са страхотен отбор. И трите отбора – Шотландия, Сърбия и ние бяхме на Европейско първенство до 17 години. Групата е тежка, надявам се да излезем от нея. Имам представа за Сърбия и Андора. Наблюдавали сме ги, анализирали сме ги, знаем слаби и силни страни, така че в събота се надяваме да покажем добро лице, както в този мач. Имахме хубави ситуации срещу Шотландия, те също имаха ситуации. Според мен един равностоен мач. Има лека преумора, в неделя повечето от състезателите играха мачове. Сега най-важното е възстановяването за събота„, добави той.

Да се надяваме да се видим на Европейското първенство в Белфаст догодина. Това е мечта на отбора, на треньорското ръководство, на щаба. Това ни е мечтата – да повторим още един път такъв успех. Ние сме си поставили такава цел – да играем на финалите на Европейското първенство„, каза още треньорът.

Има хора, които липсват, основни футболисти от този набор, но надявам се да излезем от тези групи и предполагам, че след това ще ни бъде по-лесно. Ние искахме да играем на стадион „Спартак“ във Варна заради публиката, днес имаше зрители, надявам се в събота да има повече, за да подкрепят момчетата. Това са деца, за които съм сигурен, че ще се развият много и те са бъдещето на националния отбор занапред„, каза Петков.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg