"Истории от Олимпийските игри" – брой 6 (ВИДЕО)

Единственият двукратен олимпийски шампион на България във вдигането на тежести е Норайр Нурикян. За титлите му от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 разказва епизод 6 от поредицата “Истории от Олимпийските игри”.

Олимпийското знаме с петте разноцветни преплетени кръга е издигнато за първи път в Антверпен през 1920. Тогава е произнесена и олимпийската клетва. Каква е символиката зад тези символи, присъстващи в церемониите по откриване и до днес?

В брой 6 представяме още две от големите звезди на световното плуване – Мат Бионди и Кейти Ледецки. Бионди с неговите 11 медала и 8 титли, от три участия на олимпийски игри.

Невероятната Кейти Ледецки, която триумфира при дебюта си на международно състезание в Лондон 2012, когато е най-младата състезателка в американския отбор – едва на 15 години. До момента тя има цели 7 титли от три олимпийски турнира, а приказката й още е с отворен край.

Всичко това в шестото издание на предаването, което споделя олимпийската история!

Не пропускайте и епизод 7 от олимпийската поредица на БНТ “Истории от Олимпийските игри” на 8 декември от 15:30 ч. по БНТ 1 и от 19:00 ч. по БНТ 3!

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg