“Истории от Олимпийските игри” брой 14 (ВИДЕО)

Кошмарен финал с трима изгонени коства олимпийско злато на българския футболен отбор. В Мексико през 1968 г. младият тим на България постига най-големия олимпийски успех в историята на нашия футбол, но остава горчивината от опорочения финал и загубата с 1:4 от Унгария. Заради скандалното съдийство хиляди възглавнички политат към терена като израз на разочарование от зрителите на 80-хилядния стадион „Ацтека“ в олимпийската столица. В поредния епизод на поредицата „Истории от Олимпийските игри“ разказваме с уникални кадри от архива на МОК за двете олимпийски отличия на българските футболни отбори – бронз от Мербърн 1956 и сребро от Мексико 1968.

Спринтьорката Ивет Лалова има впечатляващо олимпийско приключение, стартирало в Атина през 2004 и завършило на Олимпийските игри Токио 2020. Припомняме най-важните моменти от вълнуващото ѝ пътешествие.

Игрите в Мексико 1968 – „най-високите“ в историята. Провеждат се на 2 240 м. надморска височина и предлагат дъжд от рекорди в леката атлетика. За явните, но тихи протести по време на игрите, за героите и историите зад тях става дума в предаването. Разказваме и за двама изключителни гимнастици – Вера Чаславска и Савао Като.

Гледайте епизод 14 на поредицата „Истории от Олимпийските игри“ в петък, 26 януари от 15:30 ч. по БНТ 1 и от 19:00 ч. по БНТ 3!

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *