"Истории от Олимпийските игри" – брой 1 (ВИДЕО)

Точно девет месеца преди началото на Олимпийските игри в Париж, Българската национална телевизия започва излъчване на документална поредица, посветено на историята и настоящето на най-големия спортен форум, който събира състезатели от целия свят.

Първото издание на „Истории от Олимпийските игри“ на 27 октомври хвърля мост през годините: от дебютното домакинство на Париж през 1900 г., през следващото издание във френската столица през 1924 г., до настоящия момент, когато 100 години по-късно градът отново е удостоен с честта да организира Летните олимпийски игри. Зрителите на БНТ ще видят дефилирането на българската делегация в Париж през 1924 г., както и моменти от откриването на Олимпиадата.

Пилотният брой на „Истории от Олимпийските игри“ е посветен и на генерал Владимир Стойчев, един от първите участници за България на Олимпийски игри и дългогодишен председател на Българския олимпийски комитет и член на МОК. В предаването ще бъдат представени кадри от участието му на обездка на Игрите в Амстердам през 1928 г.

В предаването е отредено специално място и на състезателя с най-много медали от Игрите – суперзвездата в плуването Майкъл Фелпс.

„Истории от Олимпийските игри“ се излъчва всеки петък от 15:30 ч. по БНТ 1 и от 19:00 ч. по БНТ 3.

Олимпийско приключение през годините. Най-големите герои на България. Знаменитите звезди на световния спорт. Уникални кадри непоказвани у нас!

Гледайте първото издание от поредицата „Истории от Олимпийските игри“!

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg