Искат 450 000 лв. за разкъсаната от кучета жена в Долна Оряховица

0

С емейството на разкъсаната от глутница кучета в Долна Оряховица Мирослава Стоянова искат от общинската болница в Горна Оряховица, където е работила като санитарка 450 000 лв. обезщетение за смъртта ѝ, предаде БГНЕС.

На 30 март 40-годишната Мирослава Стоянова бе разкъсана от глутница кучета пред дома си в Долна Оряховица, когато тръгвала за работа в 6,30 сутринта. Семейството й наело адвокат като преди дни в болницата е получена покана за рекордните 450 000 лева, след като НОИ обяви инцидента за трудова злополука.

Евтаназираха кучетата, убили жена в Долна Оряховица

Към собственика на кучетата още няма предявен иск. Днес адвоката на ищците, представители на болницата и общински съветници проведоха среща в Общинския съвет в Горна Оряховица, който е принципал на болницата, за да обсъдят казуса. Предстоят преговори от страна на болницата с адвоката за намаляване на сумата и разсрочено доброволно изплащане на обезщетението, като предложението ще внесат в Общинския съвет. Местният парламент ще решава дали да се сключва извънсъдебно или да се водят дела.

Кметът на Долна Оряховица за опасните кучета: Нямаме правомощия да се справим с тях

„Болницата е работодател, а станалото е обявено за трудова злополука, съответно пострадалите лица имат право за обезщетение. Това е т. нар. безвиновна отговорност на работодателя и затова е поканата, която сме изпратили към болницата. Ако откажат, предстои най- вероятно дело”, коментира адвокатът на ищците.

„Съболезнования на близките, случаят е много тежък, веднага след трагедията ние събрахме в болницата служителите средства спонтанно пари и дарихме сума на близките и изплатихме брутна заплата. От морална гледна точка за мене абсолютно неприемливо болницата да поеме цялата тежест, а не стопаните на кучетата”, коментира и управителят на болницата д-р Иван Иванов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg