Иран атакува Израел

Израелска телевизия съобщи, че Иран е изстрелял десетки дронове срещу цели в Израел, като полетът може да продължи часове. Пред телевизия „Канал 12“ израелски генерал от резерва заяви, че всеки от безпилотните апарати носи по 20 килограма експлозиви и израелската противовъздушна отбрана е готова да ги посрещне и неутрализира.

Напрежението между Иран и Израел ескалира, след като ислямската революционна гвардия плени товарен кораб в Ормузкия проток, собственост на израелски милиардер.

Израел отмени всички училищни екскурзии и други планирани младежки мероприятия през следващите дни и постави въоръжените си сили в пълна бойна готовност заради евентуално нападение от страна на Иран.

Военен говорител, който обяви мярката, посочи, че десетки военни самолети са във въздуха като част от бойната готовност на страната. Американският президент Джо Байдън прекъсна съботната си почивка за спешни консултации в Белия дом.

Йордания от тази нощ затваря временно въздушното си пространство за всички пристигащи, заминаващи и транзитно преминаващи самолети.

Очаквайте извънредна емисия „По света и у нас“ накрая на този материал

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg