Има обвиняем за убийството на намерената в багажник жена в София

0

С офийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 34-годишния К. К. за предумишлено убийство и го задържа за срок до 72 часа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, предаде БТА.

По-рано днес от МВР съобщиха, че тяло на 32-годишна жена е намерено в багажник на автомобил в София. Според главния секретар на МВР Петър Тодоров, личен конфликт е причината за убийството на младата жена.

Досъдебното производство е образувано на 4 април от Трето РУ-СДВР

в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 6 април в София е открито тялото на К. Б.   

Обвинението е за това, че на 3 април в София, на ул. „Кукуш“ № 1, К. К. умишлено умъртвил

лице от женски пол с инициали К. Б., като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че К. К. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност, което налага неговото задържане. 

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *