Изтеглиха колата на шофьора, оцелял по чудо, след като дърво падна върху автомобила му

50-годишен мъж оцеля по чудо, след като дърво се стовари върху колата му на отбивка на пътя Пловдив – Хасково. Инцидентът е станал по време на разразила се буря в района на село Чешнегирово в община Садово.

Силен вятър и проливен дъжд заварили Атанас Ганев на път за Първомай. Заради обилния валеж, който се превърнал във водна стена, шофьорът бил принуден да спре на отбивка и да изчака стихията да премине. В този момент върху колата му се стоварила огромна топола.

Шофьорът останал затиснат между ламарините, но успял да излезе невредим през покрива. Днес колата му беше изтеглена от отбивката, а в района започна спешно разчистване на падналите дървета.

„Много силен дъжд с много силен вятър, просто беше невъзможно да се кара и реших да отбия да мине това нещо и след една-две минути изкорени дървото. Толкова силен вятър, с корените се изкорени и падна върху колата. Аз бях вътре, нищо не мога да отворя, просто люка, от него излезнах без нищо да ми има. Не знам късмет, Божие чудо ли, какво е не знам“, каза пред БНТ Атанас Ганев, потърпевш.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg