Израелски удар срещу бежански лагер

Поне 70 души са загинали при израелски удар срещу бежански лагер в централна Газа, според данни на Хамас.

Израелските военни обявиха, че разследват случая. В същото време премиерът Бенамян Нетаняху съобщи, че Тел Авив ще се бие до пълна победа над палестинското терористично движение.

Според Хамас, десетки са загинали при израелски удар срещу бежанския лагер Ал Магази в централната част на Газа, като броят на жертвите се очаква да нарасне. Сред мишените са били три къщи. Атаката е на фона на съобщенията, че Египет има ново предложение за примирие.

Израелската армия съобщи, че е разкрила мрежа от тунели на Хамас, използвани като щаб в северната част на Газа и обвини палестинската групировка, че използва цивилни като жив щит. В тунелите са били разкрити складове и лаборатории за производство на оръжие.

“ Хамас оперира от населени райони, използва цивилни за прикритие. Това е много сложно предизвикателство пред нас“, заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

В същото време, израелският премиер отправи послание към сънародниците си.

„Задълбочаваме войната в ивицата Газа. Ще продължим да се бием да пълна победа над Хамас. Това е единственият начин да си върнем заложниците и да се уверим, че Газа няма да бъде заплаха за Израел“, каза министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Според палестинското здравно министерство, жертвите на израелските нападения са вече над 20 000.
Убитите при офанзивата срещу Газа израелски войници са 152-ма.

Източник: bntnews.bg