Израелската армия се е изтеглила от болницата „Ал Шифа“ в Газа

6

Ж урналист, попаднал в най-голямата болница в Газа, съобщи за АФП, че израелските войски са се изтеглили от лечебното заведение, след като са влезли в него през нощта, и са се преместили в покрайнините му.

Израелските сили са навлезли в болницата „Ал-Шифа“ в град Газа в ранните часове на сутринта, което е породило опасения за безопасността на хилядите пациенти, персонал и други цивилни граждани, попаднали в капан.

Израелската армия е открила оръжия в болница „Аш Шифа“ в Газа

По оценки на ООН в „Ал Шифа“ се намират най-малко 2300 души.

Израелската армия, която по-рано заяви, че провежда „прецизна и целенасочена операция срещу „Хамас“ в определен район“ на съоръжението.

Израел отдавна обвинява ислямистката групировка, че разполага с команден център в тунели под обширния комплекс – твърдение, подкрепяно от Белия дом и отричано от „Хамас“.

След престрелка: Израелски войници нахлуха в болница „Аш Шифа“ в Газа

По време на операцията военнослужещите са разпитали десетки цивилни, някои от които са били съблечени по бельо, и всички са били освободени, когато войските са се изтеглили.

Войниците са оставили три сандъка с медицински материали и вода.

В продължение на дни в покрайнините на болницата, която се намира в западната част на град Газа, се водят интензивни боеве между израелските войски и бойците на „Хамас“. 

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *