Израелската армия публикува кадри на „заложници в болница в Газа“

1

И зраелската армия разпространи записи от охранителна камера, който показва, че заложници са отведени в болницата Ал-Шифа в Газа, след като са били отвлечени при атаките на Хамас срещу Израел на 7 октомври.

В един от клиповете човек е докаран на количка от няколко лица, най-малко четирима от които въоръжени, докато в друг от записите човек оказва съпротива, докато е насила влачен в сграда, наподобяваща болница.

ООН: „Ужасните събития“ от последните дни са непонятни

„Тук можете да видите как Хамас взема заложник и отвежда в болницата“, каза военният говорител Даниел Хагари на брифинг, добавяйки, че заложници са мъже от Непал и Тайланд.

„Все още не сме открили двамата заложници“, добави той. „Не знаем къде са.“

Кадрите изглежда са с дата на 7 октомври 2023 г., денят, в който бойци на Хамас нахлуха в Южен Израел, убивайки около 1200 души, предимно цивилни, и отвличайки около 240 други, според израелските власти.

„Тези констатации доказват, че терористичната организация Хамас е използвала болничния комплекс Шифа в деня на клането като терористична инфраструктура“, се казва в изявление на военните и разузнавателните службин на Израел.

От 7 октомври насам Израел удря Газа безмилостно по въздух, сушата и морето, като официални лица в територията, управлявана от Хамас, смятат, че най-малко 13 000 палестинци са били убити.

Източник: vesti.bg