Израелската армия обяви смъртта на още един заложник

2

И зраелската армия и кибуцът Нир Оз обявиха, че израелско-американски заложник е бил убит при отвличането си на 7 октомври по време на нападението на „Хамас“ на израелска територия, предаде Франс прес.

73-годишният Гади Хагаи „е бил убит на 7 октомври в кибуца. Тялото му беше отнесено от терористите в Ивицата Газа“, се казва в изявление на управата на кибуца Нир Оз, в което не се уточнява как е получена информацията.

Според изявление на асоциацията на семействата на заложници 70-годишната съпруга на Гади Хагаи – Джудит, все още е държана като заложник на палестинската територия, където се водят боеве между „Хамас“ и Израел. Двамата са били „на обичайната си сутрешна разходка“, когато бойците на ислямисткото движение са нахлули в кибуца им близо до ивицата Газа, съобщава асоциацията. Джудит „е успяла да съобщи на приятели, че двамата с мъжа й са попаднали под обстрел и това е бил последният контакт с тях“, според същия източник.

70-годишната бивша учителка е смятана за най-възрастната жена сред заложниците в Газа. 

При нападението на „Хамас“ срещу израелската територия на 7 октомври бяха убити 1200 души и около 240 души бяха взети за заложници. Израел предприе в отговор операция срещу „Хамас“ в ивицата Газа.

От началото на този конфликт между „Хамас“ и Израел в палестинския анклав броят на убитите палестинци е нараснал на 20 057 души, съобщиха здравните власти на контролираната от „Хамас“ територия, предаде ДПА. През последните два дни там са били убити около 390 души, съобщиха оттам. Общо 53 320 души са ранени, включително хиляди непълнолетни.

Данните не могат да бъдат проверени от независим източник, отбелязва агенцията.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *