„Извънредно положение“, какво става в Белгород

18

Г убернатор на западна руска област обвини Украйна за щетите, нанесени на жилищна сграда в град Белгород, след като руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила най-малко четири украински дрона в западната част на страната, предаде Ройтерс.

Русия с нови удари по Херсонска област, загинаха бебе и 12-годишно дете

„Извънредно положение в Белгород“, заяви Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, където сподели снимки на изпочупени прозорци и разбити керемиди на многоетажна сграда, както и фрагмент с концентрични сини и жълти кръгове – цветовете на украинското знаме.

„Причините за инцидента са в процес на установяване“, каза той и добави: „Според предварителната версия щетите са настъпили в резултат на атака на БЛА“, имайки предвид безпилотен летателен апарат или боен дрон.

Руски кораб откри предупредителен огън в Черно море

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че три безпилотни самолета са били свалени над Белгородска област и още един – над Курска област, и заяви, че няма жертви или щети. Не беше ясно дали щетите, за които съобщава Гладков, са от един от дроновете, за които говори министерството на отбраната, или са отделен инцидент.

Русия заплаши Украйна, че ще отвърне на новата атака по Кримския мост

Въздушните удари с безпилотни самолети навътре в Русия се увеличиха, след като в началото на май над Кремъл беше унищожен дрон.

По-късно през май бяха ударени цивилни райони на столицата, а в началото на този месец два пъти в рамките на три дни беше атакуван бизнес район в Москва.

Източник: vesti.bg