Известни исторически личности, за които вероятно не знаете, че са били LGBTQ+

18

В ъпреки че може да не сте знаели, някои от най-значимите личности в историята са били членове на LGBTQ+ общността. Някои от тях са направили монументален принос в различни области – наука, визуални изкуства, академична дейност, литература, музика и политика, и са го направили въпреки социалния натиск и противопоставянето по време на техния живот, като са преодолели дискриминация, политическо преследване, социални табута или неприкрит фанатизъм.

Скрити и смели: 12 ЛГБТК+ звезди, които разкриха своята сексуалност

Дали някои от тези хора са били публично признати като гейове, лесбийки, бисексуални, транссексуални или „куиър“ в какъвто и да е смисъл на думата, зависи от човека и неговата история. Възможно е някои от тези исторически личности да са били открити по отношение на своята идентичност, други може да не са били открити, като тяхната сексуална ориентация е била известно само на малцина по време на живота им или е станала известно едва след края на живота им. А в други случаи ориентацията и идентичността на дадено лице може все още да са предмет на спорове между историци, потомци и съвременници.

Разгледайте тази ГАЛЕРИЯ, за да научите повече за някои от най-влиятелните хомосексуални хора в човешката история и как те са променили света по един или друг начин.

20 представители на LGBTQ+, които промениха хода на историята

По темата

Източник: vesti.bg