Избори под видеонаблюдение: Какви ситуации възникнаха 

1

И балотажът мина под видеонаблюдение. От първия тур насам обаче стана ясно, че не трябва да се гледа на него само на шега, тъй като се стигна дотам, че няколко членове на секции бяха задържани, а кандидати за местната власт поискаха касиране на изборите. Тези секции на балотажа работеха много прецизно, предаде NOVA.

На балотажа в ритуалната зала в село Беломорци, община Омуртаг, секционната комисия беше изправена пред сложен математически казус. След намиране на удовлетворителен резултат на сметката, за която комисията използва математика, позната само в село Беломорци, дойде и ред за заслужена почивка.

Протоколите си в ЦИК са предали над 60 общински избирателни комисии

И докато в село Беломорци бързо се разбраха, в съседното Зелена морава се вглеждаха във всеки хикс или V.

В Ихтиман също се сблъскаха с проблема на излизащата от квадратчето чертичка.

На втория тур: Значително по-бърза работа в предаването на протоколите

По отношение на невалидните бюлетини в Петрич приложиха друга тактика. Разделиха погрешно отбелязаните на двамата кандидати по равно, за да няма сърдити. И така в тази секция за втори път почти няма невалидни. На първия тур, според видео заснемането, има 10, но в протокола са приети за валидни и прибавени към гласовете на единия кандидат.

Във френската гимназия в София, където пък занулиха резултата на Терзиев на първия тур, снощи пресмятаха всичко с калкулатор.

По темата

Източник: vesti.bg