Ивайло Вълчев: Ние от ИТН сме в този парламнет, защото можем да носим отговорност

Ние от „Има такъв народ“ сме в политиката и в този парламент, защото можем да носим отговорност и точно тази отговорност ни задължава да бъдем конструктивни и да направим всичко възможно този парламент да работи, да направим всичко възможно и всичко, което зависи от нас за разрешаването на кризите, които стоят пред всички български граждани. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев.

„За ИТН е важно максимално бързото приемане на България в Шенген, завършването на подготовката за влизането на България в еврозоната и максимално бързото приемане на законите, които са необходими и са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи той.

Според него, това сега е най-важното, а не емоцията, обидата, фантазиите и неизпълнените желания.

„Затова ние от ИТН ще взимаме практични решения, подкрепяйки всяко действие, което е от полза за българските граждани, защото проблемите на страната не са партийни, а са национални. Ще бъдем неотменен коректив така, че чрез нас хората да могат да могат да контролират политическата класа. Всички извън тази сграда могат да мислят за всичко, но ние които сме тук и работим вътре в тази сграда, трябва да мислим за всички останали и това не е привилегия, а задължение“, каза още Ивайло Вълчев.

Той пожела успех на 49-ото Народно събрание за България.

Източник: bntnews.bg