Зърнопроизводителите тръгват към София

76

П ротестиращите зърнопроизводители , които бяха спрени от жандармерия и полиция в района на Казанлък, тръгват към София, предаде БГНЕС.

Протестиращите зърнопроизводители постигнаха консенсус с органите на реда. Фермерите продължават похода си към столицата под ескорт до Долни Богров, откъдето във вторник сутрин ще се отправят към жълтите павета.

По-рано този следобед напрежението на няколко пъти ескалира и дори имаше заплахи, че фермерите да тръгнат през нивите и черните пътища към София.

Денков: Готов съм да се извиня, но не и на земеделците, които получават „лъвския пай“

„Протест на зърнопроизводителите на входа на София ще има. Сборният пункт е на бул. „Ботевградско шосе“. Утре сутринта ще бъдем в Столичната община, където ще уточним локацията, до която ще придвижим машините“, предупреди Илия Проданов – председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Той направи уточнение, че във вторник ще има протест на синдикатите пред Министерския съвет и тежките машини няма да влязат в центъра на столицата:

„Затова и първо протестът ще е на входа на София“.

Тракторите ще пристигнат от цялата страната, очакват се около 600 машини, които ще престоят на специално обособен терен. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *