"Зъбите на дракона" са се появили между Беларус и Украйна

35

В Беларус, близо до границата с Украйна, се е появила линия от противотанкови укрепления „зъбите на дракона“, съобщи Украинская правда, като се позовава на мониторингов проект „Беларуски гаюн“.

Съобщава се, че линията „зъби“ се намира на 10 километра от Гомел, близо до магистрала М8 в посока границата с Украйна. Разстоянието от мястото на монтажа им до границата с Украйна е около 20 километра.

Освен това наблизо се извършват строителни работи по изграждането, вероятно, на укрепления.

Лукашенко: Западните страни открито признават, че се готвят за война

Медията припомня, че на заседание на Парламентарната асамблея на ОДКБ беларуският президент Александър Лукашенко нарече украинската контраофанзива „дезинформация“ и заяви, че „според мен контранастъпление няма и не може да има“.

По-рано държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович заяви, че се правят опити за вкарване на оръжия, експлозиви в страната през границата с Украйна, съобщи РИА Новости.

„Напоследък се правят опити за пресичане на тази държавна граница (с Украйна) и извършване на диверсии, внасяне на оръжия, експлозиви на територията на Беларус и други неща, които не са за доброто на света“, е заявил Волфович на среща на Съвета на Парламентарната асамблея на ОДКБ в Минск.

Лукашенко потвърди, без да иска, че четири военни летателни апарата са били свалени над Русия

Той е отбелязал, че в Беларус е създадена държавна система за реагиране на терористични актове, действия на терористични организации, незаконни въоръжени групировки и тестът на тази система показва положителни резултати.

Той е припомнил, че в началото на май е потушен опит за извършване на терористични атаки на територията на Беларус с цел дестабилизиране на ситуацията, пише руската агенция, заподозрените са задържани и дават показания. 

Установено е, че зад това стоят тайните служби на Украйна… Знаем, че подобни диверсионно-разузнавателни групи наскоро бяха задържани на територията на Руската федерация благодарение на съвместната дейност на ФСБ (Русия ) и КГБ (Беларус). Всичко това е насочено към подкопаване на сигурността, нанасяне на щети, а никой не обръща внимание на цивилното население“, е подчертал държавният секретар на Беларуския съвет за сигурност.

Източник: vesti.bg