Зловеща тишина, призрачни градове: Каква е картината в Израел

20

Т ази сутрин в израелските градове цари зловеща тишина, а страната е във война след най-смъртоносната арабска атака срещу еврейската държава от половин век насам, предаде израелската новинарска агенция ТПС.

Израелският кабинет по сигурността обяви състояние на война

На фона на затворени училища и развлекателни обекти израелските градове, включително икономическият център Тел Авив, заприличаха на призрачни градове в момент, когато бяха публикувани първите списъци с имената на загиналите, сред които много млади войници на възраст около 20 години. Разтревожени семейства не напускат домовете си, следят новините и звънят по телефона, за да проверят как са близките им, докато израелските военни претърсват южните гранични общини за останали терористи от „Хамас“, а ракетните атаки в градовете близо до Газа продължават.

Високопоставен представител на „Хамас“ е бил убит при израелските удари по Газа

Агонията на семействата, които са загубили близки при нападенията, се утежнява от агонията на десетки други, чиито роднини или приятели бяха отвлечени от терористите на „Хамас“ и докарани в Газа.

Оцелелите са в болниците, където медицинският персонал се грижеше за стотиците ранени.

Защо израелското разузнаване не успя да спре най-голямата атака на „Хамас“ от ивицата Газа

Дори небето над Израел беше необичайно тихо тази сутрин, тъй като много полети от и за страната бяха отменени, въпреки че летището на страната остана отворено, тъй като туристите се опитваха да се приберат у дома след едноседмичния еврейски празник Сукот.

Авиокомпании отменят полети от и за Тел Авив

Обикновено веселият есенен празничен сезон, по време на който Израел гъмжи от туристи и който достига своята кулминация с празника Симхат Тора, приключи внезапно и рязко и сега страната е в траур и се подготвя за седмици на война.

По темата

Източник: vesti.bg