Зеленски разкри какво планира преди зимата

10

У краинският президент Володимир Зеленски каза, че ще бъдат предприети нови стъпки за гарантиране на сигурността на страната, по-специално  за засилване на противовъздушната отбрана през следващите седмици, предаде ДПА.

Зеленски: Русия готви преврат в Украйна с цел сваляне на президента

В среднощното си обръщение Зеленски освен това благодари на Германия за това, че

е обещала допълнителна военна помощ за Украйна. В началото на седмицата германското правителство обяви намерението си да увеличи военната помощ за Украйна от четири на осем милиарда евро през следващата година. Освен на Германия, Зеленски благодари и на Финландия и Литва за новите отбранителни пакети за Украйна.

Зеленски: Без финансова помощ от Запада ни чака криза

С наближаването на зимата противовъздушната отбрана ще придобива все по-голямо значение в отбранителните планове на Киев.

Киев очаква тази зима Москва да предприеме повече атаки срещу инфраструктурата на украинското електроснабдяване, отопление и водоснабдяване. 

Кличко: Войната в Газа ще отклони вниманието от Украйна

„Колкото повече се приближаваме до зимата, толкова по-големи ще бъдат усилията на Русия да засили атаките си“, каза Зеленски.

В събота Русия изпрати най-много безпилотни самолети срещу  Украйна за последните няколко седмици. Украинският държавен глава похвали факта, че почти 30 дрона са били успешно прехванати.

От есента на миналата година Русия системно атакува енергийните съоръжения на Украйна.

Източник: vesti.bg