"Зелени библиотеки" в Борисовата градина

Над 1000 хитови заглавия в най-голямата библиотека на открито. За девети път Столична библиотека отваря „Зелени библиотеки“, със специално внимание към малките читатели. Днес те са в Борисовата градина.

В Борисовата градина всеки любител на книгите може да се наслади на забавна и интересна програма, изпълнена с танци, музика и поезия. Специално за най-малките посетители има и театрална работилница. Освен това, всеки желаещ може да се отбие до библиобуса, в който може да открие 1500 от най-хитовите заглавие в момента.

„От моя скромен опит от участието ми в тази кампания е, че ние се радваме на все по-голям интерес от нови читатели. Тя е библиотека извън библиотеката“, каза Светослава Тончева, началник „Естествени, природни и точни науки“.

„Има такива скечове, които сме подготвили. Те са смешни такива и важното е, че те са наследство от Стоянка Мутафова, Парцалев. Това са такива, които се предават от поколение на поколение. Аз се мъча да ги запазя по този начин“, обясни Ирен Кривошиева, актриса.

„Зелените библиотеки“ днес ще са до 14:00 часа, а кампанията ще продължи да се провежда всеки уикенд до край на септември.

Вижте повече в прякото включване на Ерика Шаумян

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *