За 24 часа: Тежка инфекция погуби 18-годишна рекордьорка

1

Ш ампионка по силов трибой от Белгия почина за по-малко от ден, след като се разболя от тежка инфекция, пише Daily Mail.

Приятелка на Лаура Делава написа в Instagram, че белгийската шампионка по силов трибой за юноши от е починала от внезапно заболяване в понеделник, 24 април. Съобщава се, че тя е починала „в рамките на 24 часа“ от началото на заболяването.

Тийнейджърката започва да се занимава със силов трибой миналото лято и става национална шампионка в своята категория с четири национални рекорда едва миналия септември, на 17 години.

Записи показват, че 18-годишната е починала в родния си град Лиеж. Семейството на Лаура ще има частна церемония и ще отдаде почит преди погребението на нейната урна в събота, 29 април.

Според публикация в Instagram лекар е обявил „непоправимото състояние“ на Лаура в 13 часа в понеделник. Приятели на Лаура са отдали почит под поста, споделяйки приятните си спомени с нея.

Винсент Ди Либерто от местния клуб Powerlifting Waterloo написа: „Искам да изразя искрените си съболезнования и пожелания за смелост към цялото ѝ близко обкръжение, от мое име и от името на клуба. Лаура ще остане за нас забележителна и забележителна спортистка както заради потенциала си, така и заради симпатиите си“.

Друг акаунт, който твърди, че познава Лаура лично, пише: „Надявам се, че в последните ти мигове си била добре заобиколена и си достигнала върха, може би близките ти са си отишли преди теб. Да умреш толкова млад е немислимо, така виждаш, че никой не е в безопасност. Почивай в мир Лаура“.

Мишел Бертран, президент и треньор на клуба Poids et Haltères в град Серен, каза пред местната преса, че „нищо не е предвещавало тази трагедия“. Той заяви, че Лаура е дала пример на младите хора: „Силовият трибой е млада дисциплина, но откакто Лаура се присъедини към нашия клуб, ние посрещнахме много млади силови атлети тук, момчета и момичета. Тя предизвика много ентусиазъм, всички сме в шок. Това ще остави голяма празнота в нашата спортна общност.“

Въпреки че започва да се занимава със силов трибой едва миналото лято, Лаура скоро става шампионка на Белгия в категория под 69 кг подюноши. Очакваше се тийнейджърката да премине в категорията за юноши по-рано тази година, въпреки контузията на пищяла си.

Източник: vesti.bg