Защо Threads все още не се предлага в Европа

0

С оциалната мрежа Threads продължава да привлича голям интерес. В рамките на около четири дни тя вече има над 100 млн. регистрирани потребители в над 100 държави.

Обаче Threads не се предлага в Европейския съюз, поне не официално. Това ще продължи да е факт още доста време, съобщава The Verge. Говорител на компанията коментира пред изданието, че причината е Законът за дигиталните пазари на ЕС.

Според компанията въпросният закон има много регулаторни неясноти. Той е критикуван и от други организации, че може да внесе твърде много ограничения и те да пречат на иновациите.

Meta представи конкурента на Twitter – Threads

Meta не критикува закона чак толкова остро, но смята, че има неясноти, които трябва да бъдат адресирани. В интервю за The New York Times, ръководителят на Instagram Адам Мосери коментира, че има и други причини за отлагането на Threads, включително правилата на ЕС да не се смесват данни на потребители от различните платформи на компанията.

Не малка част от Threads разчита на интеграция с Instagram. Законът обаче забранява на Meta да прехвърля данни между платформите без разрешение на потребителя.

Twitter с нови ограничения за всички потребители

Мъск и Зукърбърг „са напълно сериозни“ за битка

Има и други фактори, като обработка на данните и преноса им извън ЕС. По това САЩ и ЕС постигнаха споразумение, което ще разреши този процес, но се очаква споразумението да бъде обжалвано в съда, което ще забави влизането в сила.

Мосери очаква, че ще се наложи Meta да изгради нови системи, които да изпълняват и доказват изпълнението на изискванията за Threads. Всичко това ще отнеме време и засега няма срок кога Threads ще може да се използва официално и от европейските потребители.

Мъск нареди Twitter да върне конкурент на TikTok

Мъск очаква скоро да започнат тестове на мозъчен чип върху хора

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg