Защо някои хора гледат на сексуалността като на нещо негативно

1

Н якои хора смятат, че сексуалността е лоша. Това е причината за тях това да се превърне в тема табу, обричайки ги да получават страдание от акт, който е тясно свързан с удоволствието.

Въпреки че сексът е нещо, за което всички говорят, истината е, че много хора продължават да не са достатъчно информирани за него. 

6 сексуални тайни, които често крием от партньорите си

Да имате достъп до порнографски филми или да слушате какво се казва там не са фактори, които предполагат истинско обучение в сферата на сексуалността. Всъщност на много места от часовете по сексуално образование има още много какво да се желае.

Съществуват и табута, наложени от различни религии и семейства в различни части на света. Всичко това, взето заедно, кара някои хора да мислят, че сексуалността е лоша или че е част от света на забраненото. Мисленето по този начин ограничава личното развитие и възпрепятства тздравословите сексуални отношения с партньор.

Любимите секс пози на звездите

Патриархалността също е сред факторите, които водят до предразсъдъка, че сексуалността е лоша. Това заема централно място в този тип вярвания, тъй като установява представа за „добрите жени“ и, следователно, за мъжете, които имат връзки с тях.

Фактът, че има толкова много страхове, свързани със сексуалността, придава на темата негативна нотка. 

Страховете не се раждат от само себе си.

Жени, ето как да го подлудите в леглото според зодията му

Има фактори, които им помагат да се появят и които ги подхранват. 

Ето и кои са някои от тях:

Сексуалното образование

Това е един от решаващите фактори. Определящо е образованието, получено в семейството или в училище. Информацията в тази насока обикновено е пропита от отношението и предразсъдъците на лицето, което я предава, към секса.

Поради тази причина не е необичайно да бъде получена грешна информация и след това да се е превърнала в начин на мислене. Това се отнася и за онези, които са получили своето обучение от това, което казват техните приятели или от това, което порнографията представя.

Лош опит

Това също е често среща фактор. Ако някой е имал в миналото си негативни преживявания, като отхвърляне от партньор, злополука или действие, което е било погрешно разбрано и т.н., е възможно сексуалността да започне да се свързва с нещо заплашително или негативно.

Сексуално насилие

Както е очевидно, хората, които са били жертви на някаква форма на сексуално насилие, носят травма около проблема. Не е задължително да е някой, който е бил изнасилен, но и словесен тормоз и докосване биха могли да се отразят негативно.

Много е важно да сте добре информирани по темата. Разбирането, например, че сексуалното удоволствие е деликатен и сложен биологичен механизъм за оцеляването на вида, е задължително. Ако сексът не предполагаше удоволствие, той може би щеше да се практикува рядко и резултатът щеше да бъде бавно изчезване на населението.

Какъв сексуален партньор е всеки знак от зодиака

Ако отхвърлянето на сексуалността е много сериозно или ако проблемът причинява различни трудности, няма нищо по-добро от психотерапия и обсъждане на темата с професионалист. Много пропуски и препятствия се преодоляват при взаимодействие с някой информиран и без предразсъдъци.

По темата

Източник: vesti.bg