Затвориха Кримския мост заради извънредна ситуация

1

Д вижението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с руския Краснодарски край, е спряно поради „извънредна“ ситуация, съобщи рано днес в Телеграм назначеният от Русия губернатор Сергей Аксьонов, цитиран от Ройтерс.

Аксьонов заяви, че аварията е възникнала на 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край. Той не предостави повече подробности, но по-късно помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

Русия свали четири ракети над Крим и околностите

Информационната агенция РБК-Украйна съобщи, че на моста са били чути експлозии. Руският телеграм канал „Сива зона“, свързан с наемническата групировка „Вагнер“, съобщи, че по моста са били нанесени два удара в 03:04 ч. (0:04 по Гринуич) и 03:20 ч. Ройтерс не може да провери тази информация от независим източник. Засега няма коментар от украинска страна.

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 г., но е международно признат за част от Украйна, припомня агенцията. 19-километровият мост беше повреден от експлозия през октомври миналата година при нападение, което според Кремъл е организирано от украинските сили за сигурност. Месеци по-късно Украйна призна косвено за извършването му.

Източник: vesti.bg