Затварят локалното на „Цариградско шосе”: Откъде ще минава трафикът

1

О т утре, 6 януари, и за следващите две години и половина няма да можем да минаваме през участъка на южното локално платно на бул. „Цариградско шосе” при Окръжна болница. За сметка на това, движението ще се извършва по обходен път, който да осъществява връзка на локалното платно и бул. „Цариградско шосе”. С мащабния проект ще бъде засегнато и движението на няколко автобусни и тролейбусни линии, предаде NOVA.

Ще бъде изграден 6-километров участък с 6 метростанции и крайна спирка на най-голямата входно-изходна артерия на София – бул. „Цариградско шосе”. Затова локалното платно на столичния булевард ще бъде временно затворено за движение между улиците „Йерусалим” и „Димитър Моллов”.

Затварят за 2 години и половина локалното на бул. „Цариградско шосе” в София

„В този участък ще бъде изградена стартова шахта за тунелопробивната машина, метростанция и буферен паркинг с 230 паркоместа за автомобили”, обясни Светослав Статев, началник управление „Инвестиционна дейност”, „Метрополитен”.

За да се пропуска трафикът, жителите на квартала ще минават през обходен път по ул. „Серафим Сливенски”.

След две години и половина движението ще бъде възстановено, но строителните дейности под земята ще продължат.

„Малко по-надолу сме направили пробив на разделителния остров между локалното платно и „Цариградско шосе” и по този начин се осигурява бърз достъп до самия булевард от локалното”, каза Светослав Статев.

Промяна в движението на градския транспорт ще има за тролейбусната линия номер 5, за автобусите 73, 84, 184, както и за нощната автобусна линия N1.

Източник: vesti.bg