Заради силния вятър: Четири полета не са успели да кацнат на Летище София

0

Ч етири полета са били пренасочени от Летище София към други летища заради силния вятър над столицата тази вечер, потвърдиха от пресцентъра на аеропорта.

Поради лошото време полетът на компания „Лот“ от Варшава, планиран да кацне в София 17:40 часа, е пренасочен към румънското Летище Отопени. Към същото летище е пренасочен и самолетът на Австрийските авиолинии, идващ от Виена, който е трябвало да се приземи в 18:00 часа. 

„Заради лошите метеорологични условия щеше да ни се разбие самолетът. Май се откърти се част от крилото“,това каза пътник от самолета, който не можа да кацне на Летище София от Виена. „Хвана ни някакъв циклон. В момента сме в Букурещ, трябваше да кацнем на резервно летище. Стана някаква повреда, не съм сигурен каква. Стоях до стюардесата и доколкото разбрах от немски има някаква евентуална повреда, която трябва да се отстрани и да се върнем във Виена“, коментира още пътникът.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е помогнал и е уредил транспорт от Букурещ до България.

От сайта на Летище София става ясно, че заради лошото време е анулиран полет за Рим, пренасочен е друг от Франкфурт, анулирани са и полети от Дубай и Милано, пише NOVA.

През днешния ден бе обявен оранжев код за опасно време във всички 28 области на страната.

Източник: vesti.bg