Заради неподходящи гуми: Тир блокира движението към София на АМ „Струма“

3

Т ир с регистрация от Северна Македония възпрепятства движението на автомобилите в посока София на автомагистрала „Струма“, съобщи за БТА директорът на Областно пътно управление – Перник инж. Емилия Ваклинова.

Тапата се е образувала между втори и трети тунел на аутобана. Ваклинова заяви, че превозното средство не е било оборудвано с подходящи гуми за зимни условия. Очаква се то да бъде изтеглено от пътя, а движението възстановено.

Проходът на Републиката е затворен заради обилен снеговалеж

Заради метеорологичната обстановка и падналия през последните часове сняг, се премахнати паднали и опасни клони и дървета от улиците „Знеполе“ и „Юрий Гагарин“ в Перник. Дейностите са извършени от Аварийно-спасителният отряд към общината, съобщиха от пресцентъра на администрацията. 

Екипът продължава работата си и в други райони на града, където също се премахват паднали на пътното платно клони. Екипи на пожарната са отстранили паднало от тежкия сняг дърво на входа на град Батановци. В условията на непрекъснат снеговалеж продължава почистването и третирането на основните пътни артерии. Същите са проходими при зимни условия, допълват от Община Перник.

Потърпевши пишат в социалните мрежи, че за 30 минути са изминали едва около 100 метра.

Източник: vesti.bg