Задържаха извършителя на серия кражби в Търговище

5

Р айонната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство за серия кражби, извършени от частни домове в града. Н.А. (24 г.) е привлечен към наказателна отговорност за престъпление против собствеността – кражба.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Освен това, мъжът е обвинен и за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

В периода от 1 до 5 февруари т.г. младият мъж противозаконно проникнал в общо осем апартамента, намиращи се на различни адреси в Търговище. Извършил кражби от тях, като основната му цел били дребни лесно преносими електронни устройства и пари. В дома на Н.А. са намерени част от вещите, обект на посегателствата, както и 14 грама марихуана. 

При претърсването са намерени също боеприпаси за огнестрелно оръжие, за които към момента няма данни Н.А. да е имал разрешително.

Обвиняемият не е известен на органите на реда и не е осъждан. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания.

Днес в бюлетина на Областната дирекция на МВР – Търговище бе съобщено, че е образувано досъдебно производство за опит за кражба, извършена на 4 февруари в апартамент на първи етаж в жилищен блок в града, където е проникнато чрез отваряне на прозорец от PVC дограма посредством използване на техническо средство. Направен е опит за кражба на касичка с намиращи се в нея монети в обращение с различен номинал на стойност около 400 лв. – собственост на 28-годишен мъж от града. Осуетена е, тъй като собственикът се е прибрал в момента на извършването на деянието и извършителят избягал, допълни за БТА говорителят на дирекцията Ани Кръстева. 

Справка на БТА показва, че по идентичен начин – чрез взломяване на PVC дограма на 1 февруари е проникнато в апартамент на първи жилищен етаж в града. Тогава са откраднати около 6500 лв. в три вида валути, сребърни бижута и други движими вещи. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *