Задържаха българи при опит за измама с банкови карти в Сърбия

1

Б ългарски граждани,  заподозрени, че са инсталирали специални устройства на банкомат в центъра на Белград, за да събират поверителни данни за сметките и разплащателните карти на клиенти на банката, са спрени на граничния пункт Градина на сръбско-българската граница при опит да напуснат Сърбия, съобщи сръбската агенция „Танюг“.

Днес им е била определена мярка „задържане под стража“.

Един задържан при опит за разбиване на банкомат, двама се издирват

Както съобщиха от прокуратурата в Белград, с бързите си действия компетентните органи са установили самоличността на българските граждани, заподозрени във фалшифициране и злоупотреба с разплащателни карти.

Заподозрените  В.ЗЗ., Г.С. и Г.Ц.Ц са спрени вчера на ГКПП „Градина“, след което е взето решение за задържането им. Те са изслушани днес в прокуратурата, след което им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Задържаха двама българи за източване на банкомати на Бали

Посочено е, че заподозрените са извършили престъплението, за което са обвинени, във вторник вечерта. На банкомат на банка в центъра на Белград те са поставили устройство за четене на данни от разплащателни карти, т.нар. „скимер с дълбоко вмъкване“, след това устройство за магнитни ленти и електронни чипове, както и микрокамера, с цел нерегламентирано събиране на поверителни данни за сметки и разплащателни карти на клиенти на банката. Всичко това е извършено с цел получаване на противозаконни имуществени облаги.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *