"Жълто-черно" шествие заля Пловдив след успеха на Ботев за Купата на България

„Жълто-черно“ шествие заля Пловдив. Феновете и футболисти на Ботев направиха триумфален тур из улиците на града със спечелената Купа на България.

Феновете се бяха се строили пред „Колежа“ и опънали транспарант с надпис „Густо майна“. Точно в 18:00 часа към тях се присъединиха героите от финала с Лудогорец. Те бяха предвождани от Ивелин Поров и Лъчезар Балтанов, които носеха купата. Редом до тях бе и треньорът Душан Керкез. Тримата се качиха на бял автомобил (кабриолет) и поведоха шествието. Останалите им съотборници следваха множеството с клубния автобус.

Шествието премина по предварително одобрения маршрут: бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ (тунела под Пощата), ул. „Преслав“, пл. „Гроздов пазар“ и площад „Стефан Стамболов“. През цялото време към тълпата се присъединяваха още и още фенове.

Кулминацията настъпи в 19:25 часа, когато Ивелин Попов и собственикът на тима Антон Зингаревич вдигнаха Купата над главите си от балкона на Общината, където отборът беше посрещнат от кмета Костадин Димитров. Така бе даден старт на празненството, което включваше множество пиротехника и песни от страна на хилядите фенове, събрали се в центъра на града.

По-рано през деня играчите, треньорът и ръководството на Ботев Пловдив представиха Купата на България пред кмета на града и членовете на Общинския съвет. Футболистите на Ботев Пловдив ще бъдат удостоени с почетни значки по време на следващата сесия на Общинския съвет.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg