Жестоко убийство в Шуменско: Син е убил баща си

0

С ин е убил баща си с особена жестокост в с. Зайчино ореше, съобщиха на пресконференция днес директор на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов.

Вчера, малко преди 13:00 часа, в полицейското управление в Нови пазар е отишла 64-годишна жена от града, която казала, че е притеснена, тъй като съпругът ѝ, който живее в семеен имот с 35-годишния им син в новопазарското село, не отговаря на телефонните ѝ обаждания. Незабавно към имота са изпратени екипи на полицията в Нови пазар, които установяват на място доста нанесени щети на пристройка до къщата, разхвърляни електроуреди, различни други вещи и предмети. На пода в същата пристройка е намерен мъртъв 71-годишният мъж, отбеляза Гендов. 

Източник: БТА

Незабавно е уведомен дежурен прокурор и окръжният прокурор на Шумен. В рамките на проведените процесуално-следствени действия е установено, че смъртта на мъжа е настъпила в резултат на множество травматични увреждания по главата и тялото му. В рамките на извършения оглед са събрани множество веществени доказателства, чрез които тепърва ще се установява механизмът на извършеното престъпление. Като съпричастен към извършеното деяние е установен и задържан 35-годишен мъж от Нови пазар, син на жертвата, уточни Гендов. 

30 години от първото мафиотско убийство у нас: Кой разстреля Крушата

Към момента имаме данни, че 35-годишният мъж страда от параноидна шизофрения с биполярно разстройство. След като му бъде повдигнато обвинение, ще бъде настанен в психиатрично заведение за изследване, където може да остане не повече от 60 дни. Това е вид принудителна мярка, равностойна на задържане под стража, каза Орлин Куздов. Той уточни, че ако се съберат доказателства, че той не може да разбира свойството и значението на действията си и да ръководи постъпките си, делото ще бъде прекратено и ще бъде изпратен за прилагане на принудителни медицински мерки, които се вземат от Районния съд. 

Източник: БТА

Отново домашно насилие: Мъж е обвинен за бруталното убийство на приятелката си

Мъжът е известен на полицията с извършени от него кражби. Той е криминално проявен, задържан е за управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества, каквито са установявани и в него, каза още Гендов. 

По темата

Източник: vesti.bg