Жена оцеля 5 дни в храсти в Австралия само с вино и близалки

1

С лед задълбочено издирване полицията в австралийския щат Виктория спаси жена, която пет дни била в неизвестност. Съобщава се, че 48-годишната жена оцеляла, като е пила вино, което е купила за подарък, и е яла близалки.

​Лилиан Ип тръгнала на кратко пътуване в неделя, минавайки с автомобила си през гъсти храсти в щата Виктория. Тя шофирала към язовира Дартмут, когато колата ѝ затънала в кал, след като взела грешен завой и попаднала в задънена улица.

Госпожа Ип, която по принцип не пие алкохол, имала само бутилка вино в колата, тъй като смятала да я подари, а за ядене имала само няколко закуски и близалки. За да се стопли през нощта, тя използвала климатика в колата си.

„Единствената течност, която Лилиан, която не пие, носила със себе си, била бутилка вино, която купила като подарък за майка си. Тя е използвала здрав разум, за да остане до колата си и да не се отклонява в храсталаците, което помогна на полицията да я намери“, казва сержантът от полицейския участък Водонга Мартин Торпи.

Семейството ѝ се свързало със службите за спешна помощ, когато тя не се обадила, че е пристигнала. След пет нощи блокирана, тя била открита от службите за спешна помощ в петък, докато летели над главата ѝ като част от издирването.

„Първото нещо, което си помислих – вода и цигара. Слава богу, че полицайката имаше цигара. Мислех, че ще умра там. Цялото ми тяло се изключи в петък“, казва г-жа Ип пред 9News Australia и добавя че „е била на път да се откаже“

Госпожа Ип е открита на около 60 километра (37 мили) от най-близкия град и поради здравословни проблеми не е могла да се отдалечи, така че е останала до колата си, казва полицията във Виктория. Освен това жената нямала покритие на телефона, затова не успяла и да се обади за помощ.

Тъй като в един момент изгубила надежда, че ще бъде намерена жива, тя написала писмо до семейството си, в което му казва, че го обича.

Госпожа Ип е откарана в болница за лечение на дехидратация, но след това се е върнала у дома в Мелбърн.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *