Жена е с 15 шева на главата, след като клон от дърво я ударил в София

0

Ж ена е с 15 шева на главата, четири прищипани шийни прешлена и операция за поставяне на титаниева пластина след като клон на опасно дърво я удря докато върви към спирка на градския транспорт в София.

Инцидентът е станал преди два месеца, а причината отново е силен вятър. Въпреки че експертна оценка потвърждава аварийното състояние на дървото, то все още не е премахнато, а пострадалата жена възнамерява да съди общината, съобщава NOVA.

От Столичната община заявиха, че при тях сигнал за опасното дърво не е подаван. На място ще бъдат изпратени експерти, които да го обследват със специална апаратура, и ако бъде преценено, че дървото е опасно, то ще бъде премахнато.

В ефира на „Здравей, България” потърпевшата Емилия Кунгалова разказа за претърпяната травма.

„Огромният клон, който се отчупи от дървото ме удари в гръб, докато преминавах покрай него, за да достигна до спирката. След инцидента все още съм с рана на главата, която зараства. Когато бях приета в „Пирогов” се оказа, че се нуждая от животоспасяваща операция, която беше извършена веднага. Прекарах нощта в реанимация, а сега ми се налага продължителна рехабилитация и съпътстващо лечение”, обясни жената.

Тя е поискала експертна оценка на дървото от частна фирма, защото има намерение да предяви претенции към Общината.

„Експертите установиха, че дървото е опасно. Завеждането на иск е продиктувано най-вече от голямата сума, която трябваше да платя за операцията. Искам да подчертая, че нямам никакви претенции към лекарите, които си свършиха прекрасно работата. Изказвам благодарност към целия екип на Клиниката по неврохирургия”, категорична е Емилия.

По думите ѝ синът ѝ, който е студент, е трябвало спешно да намери пари за интервенцията, която е била извършена със скъпи материали на обща стойност над 5 000 лева.

Вижте повече във видеото горе.

Източник: vesti.bg