Желязков: Ако днес Радев издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

1

А ко днес президентът издаде указ, ще свикам заседание в утрешния ден. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание Росен Желязков. По-рано днес номинираният за премиер от парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Николай Денков върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, предаде БТА.

Процедурата е позната – представя се кандидатът за министър-председател,

а той представя кандидатите за министри и структурата на кабинета, каза Желязков. По думите му кандидат-премиерът може да направи политическо обръщение и декларация или да представи приоритетите на управлението, след което има възможност за дебат и се провеждат гласуванията – за министър-председател, за структура на кабинет и за персоналния състав, уточни Желязков.

На въпрос дали е оптимист, че редовният кабинет ще бъде подкрепен в пленарната зала,

председателят на Народното събрание заяви, че има заявено политическо мнозинство. Желязков изрази надежда, че бъдещото редовно правителство ще бъде по-успешно от последното такова през последните две години.

Мисля, че от доста време чакаме редовно правителство,

така че е обосновано свикването на извънредно заседание, коментира също пред журналисти в кулоарите на парламента заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев.  

Николай Денков върна на Румен Радев изпълнен втория мандат за съставяне на правителство

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *