Ето кой е най-големият хорър дебют за годината

0

Нощна смяна във „Фреди“, адаптацията на хорър видеоиграта на „Universal“ и „Blumhouse“, счупи многобройни рекорди в бокс офиса с премиерата си от 78 млн. долара на вътрешния пазар и още 52 млн. долара на международния пазар, което прави глобален старт от 130 млн. долара, съобщи „Variety”.

Продажбите на билети са особено впечатляващи, тъй като филмът дебютира в кината заедно с премиера в същия ден в стрийминг платформата Peacock, отбелязвайки най-големия вътрешен премиерен уикенд за всички времена за хибридните продукции на „Universal“ и „Peacock„.

Само за три дни филмът успя да се превърне в най-печелившото световно откриване на „Blumhouse“ досега.

Толкова е хубаво, когато всичко проработи. Благодаря на всички, че бяха търпеливи с нас по отношение на (Нощна смяна във „Фреди“). Искахме да го направим точно както трябва за феновете. Това е всичко, върху което се бяхме фокусирали„, написа основателят на „Blumhouse“ Джейсън Блум в X в светлината на касовия му успех. „И това е официално. Най-голямото откриване на филм на Blumhouse за всички времена.“

Освен това „Нощна смяна във „Фреди““ се нарежда на първо място като най-големия хорър дебют за годината в световен мащаб и във вътрешния бокс офис.

По темата

Източник: vesti.bg