Ето кой е големият победител на британските музикални награди "Брит"

4

Х ари Стайлс е големият победител на британските музикални награди „Брит“, връчени тази нощ в Лондон, предадоха световните агенции.

Певецът спечели отличието в общо четири категории – за албум на годината за „Harry’s House“, за полово неутралната категория изпълнител на годината, за песен на годината за „As It Was“ и за най-добър поп/ар енд би изпълнител.

Така Хари Стайлс постигна победа в четирите  категории, в които бе номиниран. При приемането на наградите той благодари и на бившите си колеги от бандата „Уайн Дайрекшън“.

„Имам толкова добри спомени от наградите „Брит“, така че благодаря ви, че ми връчихте още няколко от тях. Добре е да съм си у  дома“, пошегува се певецът, когато се качи на сцената, за да получи отличията. Той благодари на семейството си, че го е подкрепяло, обичало го е и е било търпеливо с него.

„И искам да благодаря на майка ми, която ме записа за участие в „Екс фактор“ без да ми каже“, каза още певецът и призна, че без майка си сега е нямало да бъде на сцената, за да приема наградите. По същата причина той благодари и на бившите си колеги от „Уан Дайрекшън“.

На церемонията в Лондон британската инди поп група „Ует лег“ спечели „Брит“ в две категории  –  за британска група и за най-добър нов изпълнител. Чаровната Беки Хил получи отличието в категорията за най-добър денс изпълнител. А групата „1975“ бе отличена в категорията за най-добра рок банда. Британският рапър Айч получи наградата в категорията за най-добър рап/хипхоп изпълнител.

Бионсе си тръгна с две награди „Брит“ за най-добър международен изпълнител и за най-добро международно изпълнение за „Break My Soul“. Ирландската банда „Фонтейнс Ди Си“ получи наградата за най-добра международна група.

Момичешката банда „Фло“ бе избрана за най-добър нов изпълнител, а Давид Гета за продуцент на годината, докато Кид Харпун стана композитор на годината.

Наградите „Брит“ бяха връчени близо седмица след връчването на наградите „Грами“. Церемонията се състоя в лондонската зала „О2 Арена“ и водещ беше комикът Мо Гилиган.

Отличията бяха белязани от полемика, защото във водещата полово неутрална категория  – тази за изпълнител на годината, номинираните бяха все мъже. Ето защо Хари Стайлс припомни на церемонията имената на всички жени, които също са заслужавали да бъдат номинирани.

Източник: vesti.bg