Ето как лесно и бързо да си направите маникюра у дома

0

Н е винаги се намират достатъчно пари или време, за да си направите маникюра в салон. Ако прекарвате много време у дома и не искате да ходите в студио за красота в търсене на най-добрия майстор, можете да научите как да си правите маникюра сами, пише Рамблер.

Първоначално тази процедура може да ви се стори сложна, но постепенно ще се научите как да я правите по-внимателно и вече няма да имате нужда от помощта на майстори. Най-важното е да не се отказвате и да тренирате уменията си.

Учени: UV изсушителите на лак за нокти са вредни

За маникюр у дома ще ви трябва:

 • Лакочистител (ако имате гел лак върху ноктите си, ще ви трябва и фолио)
 • Памучни тампони
 • Ножичка за нокти
 • Избутвач за кожички
 • Средство за отстраняване на кожички
 • Пила с твърдо покритие
 • Пила за нокти с меко покритие
 • Лак за нокти
 • Лампа за изпичане на лака

Невероятната история на лака за нокти

Ако сте подготвили всичко необходимо, можете да преминете към маникюра.

 1. Отстранете предишния лак от нокътя. Това може да се направи с памучен тампон или можете да закупите специални салфетки. Те не оставят вълни върху нокътя и не пречат на последващата обработка.
 2. Подрежете ноктите си. Дори и да сте пуснали ноктите си по-дълги ноктите си, те пак трябва да бъдат подрязани и изпилени. Понякога те започват да се закръглят в краищата или стават по-тънки и след това се чупят. Скъсете ноктите си до дължината, с която сте свикнали.
 3. Оформете ноктите си. Това може да стане с абразивна твърда пила за нокти. Изберете правилната форма и се опитайте първо да сравните всеки нокът с другия. След това се научете да идентифицирате по око.
 4. Избутайте кожичките си. Вкъщи може и да не ги изрязвате, а само да ги избутате. Накиснете пръстите си в топла сапунена вода за 3-5 минути и след това избутайте кожичките с избутвача за кожички. След това нанесете върху него средство за отстраняване и повторете процедурата.
 5. Отрежете неравностите. Докато кожата около ноктите е все още мека, изрежете всички неравности. Не ги откъсвайте – в противен случай ще нараните пръста си.
 6. Започнете да се лакирате. Изберете подходящ лак и покрийте ноктите си с него. Не забравяйте за основата и горната част – те са необходими дори за обикновен лак. Така той ще се държи по-добре.

По темата

Източник: vesti.bg