Ето какво става сега в Бахмут: Истински ад

64

М ножество видеоклипове в социалните мрежи показват напрегнати битки, продължаващи сред високите жилищни сгради в западния край на Бахмут.

Видеозаписите са заснети от украинска страна и бяха публикувани в понеделник, предава Си Ен Ен.

На тях се виждат взривове сред сгради в квартал, където бойци на частната военна компания „Вагнер” се опитват да завладеят позиции.

Двама руски командири са убити при офанзивата на Киев срещу Бахмут

„Самият град е истински ад. Там вече няма какво да се защитава, но нашите войници не си тръгват и стоят здраво!”, заявява Мирошников, украински военен блогър.

От 5-та бригада посочват, че извън града са постигнали победи срещу руските сили през последните дни и са се придвижили напред с около 2,5 километра, изтласквайки руската фронтова линия от село Иванивске:

„Разбира се, битката е много тежка, много ожесточена и упорита. Всеки метър от освободената територия се отвоюва много трудно. Ние ги изтощихме и сега активно натискаме фронтовата линия и си връщаме територията метър по метър”.

Русия призна, че отстъпва, Пригожин: Нетактическо отстъпление

 Маршрутите за снабдяване на украинските сили в Бахмут са стабилизирани:

„Сега всички тези пътища са под наш абсолютен контрол, както по отношение на огъня, така и физически. Снабдяването на гарнизона е стабилно”.

„Редовните руски войски не са готови да се бият като „Вагнер”… Те нямат особено желание да се бият”, добавят от бригадата.

Според тях, въпреки това Русия продължава да има огромно предимство в количеството артилерия, което може да използва.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *