Естония с план за разгром на Русия от Украйна

4

У крайна може да спечели война с Русия през следващите три години, като увеличи обема на военното си производство, както и като наложи перспективата за непоносимо ниво на изтощение на Руската федерация. Това обявиха от Министерството на отбраната на Естония, цитирани от „Фокус“.

„През 1989 г. падането на Берлинската стена проправи пътя за Европа, „цяла, свободна и в мир“, визия, изложена от президента Джордж У. Буш няколко месеца по-рано. Визия, отказана на предишните поколения, ще продължи да се превръща най-голямата история на успеха на стотици милиони европейци. Днес точно това желание е заложено на карта в Украйна“, заявява естонското военно командване.

Кая Калас: Ще намерим решение за финансовата помощ за Украйна

Оттам посочва, че изпадането в състояние на отчаяние е лесно, тъй като Русия продължава да води брутална война вече втора година, желанието ѝ да причинява и поддържа разрушения изглежда безкрайно, а военните ѝ ресурси – неограничени.

Но според Министерството на отбраната на Естония победата на Украйна и поражението на Русия в тази война са постижими.

Тя може да бъде спечелена през следващите три години или по-малко чрез коригиране на курса и увеличаване на военното производство и помощта на евроатлантическата общност за Украйна и чрез налагане на перспективата за непоносими нива на изтощение на Русия:

„Обновената стратегия за осигуряване на украинските въоръжени сили с необходимото обучение и военно оборудване ще създаде условия за разгром на руския империалистически план за победа. Благодарение на забележителния боен дух на Украйна и безпрецедентното военно-технологично превъзходство и ресурси на трансатлантическата общност, украинската победа ще струва много по-малко от алтернативните последствия“.

В Естония смятат, че ускорените и широкомащабни инвестиции в отбранителната промишленост, която е от решаващо значение за Украйна, фундаментално ще укрепят доверието, способността и желанието на НАТО да осигури възпиране и защита.

Естония укрепи част от границата си с Русия

Тази военна стратегия ще отстъпи място на обновена и трайна визия за мир и сила, съчетана с възродена Украйна, която е независима, суверенна, свободна в своята цялост и процъфтяваща като нов член на Европейския съюз и НАТО.

„Прекратяването на войната с победата на Украйна и поражението на Руската федерация е единствената възможна първа стъпка към тази цел“, категорични са от Министерството на отбраната на Естония.

Източник: vesti.bg