Епископ Поликарп: Състоянието на патриарх Неофит се стабилизира

1

Б елоградчишкият епископ Поликарп потвърди, че здравословното състояние на Българския патриарх Неофит се стабилизира, съобщи БНР.

В това той се е убедил лично при посещението на духовници във Военномедицинската академия, където Негово светейшество се лекува от белодробно заболяване.

Молебен за здравето на патриарх Неофит в храмовете в цялата страна

„Ние, като православни християни, като духовници, като духовни чеда на Негово светейшество, както беше огласено, извършихме маслосвет, лиосвещение. Помазахме Негово светейшество за здраве, за изцерение и благословение. Слава Богу, за момента той е добре и се надявам и занапред да става и да бъде още по-добре“, каза епископ Поликарп.

Последни данни за състоянието на патриарх Неофит

Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна. Стотици миряни се включиха в общата молитва в катедралния храм „Света Неделя“ в столицата.

„Всички се молим за него, цяла България се моли за него, Бог да е милостив, да му даде сили да премине това изкушение и изпитание. Пак всичко е в Божиите ръце“, каза епископ Поликарп.

Ген. Мутафчийски за състоянието на Патриарха: Само Синодът може да дава инфомация

„Всеки ден се моля за него и за целия духовен клир. Един стожер, един свят човек е той“, споделиха миряни, които бяха дошли да се помолят в столичния храм.  

По темата

Източник: vesti.bg