Дъщерята на Милен Цветков с разказ за филма в памет на баща ѝ

1

К алина, дъщерята на Милен Цветков, разказва в предаването „На фокус с Лора Крумова“ повече за филма в памет на баща ѝ. В студиото гостува и режисьорът на филма „Моралът е доброто“ Веселин Диманов, който отново ще ни срещне с покойния журналист, предава NOVA.

„Заставам зад този филм, защото мисля, че е време историята на баща ми да бъде разказана – за него като човек и журналист“, споделя Калина.

ВКС прие, че има умисъл при убийството на Милен Цветков​

„След смъртта на баща ми беше много трудно за мен да говоря за неговия живот. Но след като се запознах с Веселин, бях сигурна, че това е човекът, който искам да разкаже неговата история“, казва още дъщерята на журналиста.

Калина посочва, че е разбрала какъв е баща ѝ като човек и журналист, когато е била тийнейджърка. „Тогава разбрах, че той няма да обърне гръб към когото и да било. Каквото и да правехме, той говореше с всеки“, спомня си тя.

По думите ѝ предстоящият филм ще бъде много важен за бъдещите журналисти.

„Филмът за Милен Цветков се роди малко след като започнахме разпространението на „Моралът е доброто“ в киносалон в Бургас, където се замислих каква трябва да бъде следващата тема. И тъй като в този филм важното бяха справедливостта и съдебната система, си казах, че другият важен фундамент за демокрацията е свободата на словото. И така всъщност започнах да проучвам темата за Милен и неговата роля в изграждането на модерната съвременна публицистика.

Това, което мога да кажа, е, че филмът ще бъде наистина нещо, което за първи път се прави на фона на историческите събития. През неговия живот, неговия професионален път ще разкажем на поколенията и на българските граждани как всъщност се е правила публицистика в годините на прехода и до ден днешен всъщност“, разказа Диманов.

Повече гледайте във видеото.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *