ДПС: Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза

0

„Българските граждани не искат да има шести поредни, ненужни избори. Гражданите искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората“.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в кулоарите на парламента, след като по-рано днес 49-ото Народно събрание избра редовно правителство с министър-председател Николай Денков.

Карадайъ: Няма да пречим да се състави кабинет

Лидерът на ДПС потвърди, че двамата с депутата Делян Пеевски са гласували „за“ кабинета: „Да, естествено познахте и правилно познахте“.

„Ние от Движението за права и свободи имахме възможност пред вас, пред медиите, след среща с ГЕРБ и ПП, да заявим, че няма да пречим на коалицията ГЕРБ и ПП да излъчат редовно правителство“, каза Карадайъ. И добави: „Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза“. 

„Според ДПС основният проблем, който очаква спешно решение, е спиране на прогресивното обедняване“, посочи Карадайъ.

Попитан още защо само той и Пеевски са гласували „за“, Карадайъ припомни, че ДПС счита, че 49-ото Народно събрание има важна задача да направи съдебна реформа.

Карадайъ: Свидетели сме на тотален разпад на държавата

„Съдебната реформа не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат“, подчерта Карадайъ.

„Ние заявяваме, че ще бъдем проактивни, защото само ДПС има представен проект за промени в Конституцията още преди година и половина“, припомни  Карадайъ.

На въпрос какво очаква от новото редовно правителство, Пеевски отговори така:

„Да извърши конституционна реформа и затова се включихме с председателя в Комисията по конституционни въпроси, и двамата ще бъдем членове. Единствено това. Кабинетът не го подкрепяме като състав, подкрепяме само конституционната реформа, това ще бъде от нас“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *