ДПС изпраща 5000 походни легла за бедстващите хора в Турция

3

Д ПС изпраща 5000 походни легла за бедстващите хора в Турция, съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на партията. Днес той проведе работна среща с посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок и екипа на посолството за координация на дейностите в подкрепа на пострадалите от опустошителното земетресение.

След 135 часа: Български спасители намериха жена под руините в Антакия

Днес леглата са били натоварени в четири камиона и са отпътували за Турция. До момента ДПС изпрати над 21 000 одеяла, съобщи по-рано днес заместник-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който координира дарителската акция на Движението.

До вчера ДПС транспортира още над 35 тира с помощи, над 140 тона храни – консерви и варива, над 102 тона дрехи, химически препарати, санитарни и хигиенни материали, памперси и детски храни и дрехи.

Партията разкри и дарителска сметка за набиране на средства, по която са събрани 700 000 лв. до момента, посочват от пресцентъра. Вчера лидерът на ДПС  занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на хората там.

Официалният брой на загиналите в Турция и Сирия е над 33 000.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *