Донев: Работата за държавата е несравнима с всяка друга

0

Д оброто управление е невъзможно без добра администрация, без компетентни, безпристрастни и мотивирани държавни служители.

Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев пред студенти и преподаватели по време на традиционната среща на специалност „Публична администрация“ във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Гълъб Донев: Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване

Според премиера работата за държавата е несравнима с всяка друга работа, защото може и да не носи високо заплащане, но предлага шанс за всеки, който намира смисъл в това да служиш на хората.

Гълъб Донев смята, че държавните служители не трябва да бъдат възприемани като „слуги“ на политиците, изпълнители на техни прищевки или дежурни изкупителни жертви за неуспехите им.

Гълъб Донев: Някой иска да вземе държавата на концесия

По думите му достойнството на хората от държавната администрация – личностно и професионално – трябва да бъде уважавано и защитавано.

„Всяка една администрация и всеки един служител са неразривна част от държавата и обществото, а не са „инструмент за поръчки“ на една или друга политическа партия“, заяви министър-председателят.

Гълъб Донев ще представи отчет за работата на служебното правителство през последните месеци

Премиерът Донев поздрави ръководството на катедрата и нейните възпитаници за 26-ата академична година от основаването на специалността.

Комплексният характер на придобитите знания и умения, завършвайки специалност „Публична администрация“, позволява широка сфера на реализация на студентите, се посочва на сайта на Философския факултет. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *