Димитър Илиев откри обновена зала за тежка атлетика в НСА

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев откри обновената учебно-тренировъчна зала за тежкоатлетически дисциплини в НСА, за чийто ремонт ММС осигури близо 306 000 лева.

„Вдигането на тежести е спорт, записан с големи букви в спортната история на България и донесъл много олимпийски медали. Радостен съм, че в НСА се открива нова зала, в която ще се обучават треньори и ще се подготвят национални състезатели, които да прославят България на големите спортни форуми“, заяви той.

Илиев добави, че ММС ще подкрепи провеждането на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени през февруари догодина. България не е била домакин на форум от такъв ранг от 2005 г. като за участие у нас се очаква да пристигнат състезатели от близо 40 държави в Европа.

„Надявам се в рамките на първенството българските състезатели да спечелят квоти за Олимпийските игри в Париж и спортът вдигане на тежести да продължава да се развива все така успешно“, изтъкна Илиев.

Министърът посочи, че в последните няколко години, благодарение на усилията на ректора проф. Николай Изов и академичното ръководство, НСА се превърна в спортен софийски оазис с модерни и красиви съоръжения.

„В лицето на ММС винаги ще имате верен партньор и занапред, защото нашето добро сътрудничество е важно за българския спорт“, подчерта министърът на младежта и спорта.

В рамките на посещението си в НСА Илиев разгледа обновени съоръжения, кабинети и зали. Заедно с него бяха министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на туризма Зарица Динкова.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg