Димитър Главчев ще сезира ДАНС и прокуратурата заради случая "Мама и аз"

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с многопрофилната болница за активно лечение „Мама и Аз“, съобщават от Министерския съвет.

Решението на премиера е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта и цели да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение, съобщават още от пресслужбата на кабинета.

Във вторник, 30 април, Министерският съвет излезе с решение, което одобрява изграждането на частната болница „Мама и аз“ в София. В плана на лечебното заведение бе предвидено да има педиатрично отделение с 40 легла. Това предизвика широк отзвук, като от обществения съвет за Националната детска болница алармираха, че частният проект ще „изтегли“ кадри от все още непостроената държавна педиатрична болница.

Заради обществената реакция още на следващия ден, 1 май, Димитър Главчев отмени решението на Министерския съвет. Междувременно инвеститорът на частното заведение съобщи, че не е имал намерение да създава „частна национална детска болница“ и се отказва от създаването на педиатрично отделение.

Стана ясно още, че НЗОК е дала две положителни становища за строежа на частната болница през 2023 г.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg